1258
21:21 9.052017

У Руському Полі на обеліску Слави загиблим воїнам села є автомат і хрест. ФОТО

Історія 3186

Руське Поле, що на Тячівщині, згідно з офіційними даними, засноване 1303 року. Село має багату історію, його перейменовували щонайменше разів п’ять. 21 жовтня 1944 року село було визволено від фашистських загарбників військами Червоної Армії.

руське поле памятник1 (1)Про це є інформація на таблі, встановленій на фасаді будівлі, в якій тепер знаходиться сільська рада. Після визволення в лави Червоної Армії та І-го Чехословацького армійського корпусу Людовика Свободи вступили добровольцями 107 місцевих жителів. Після тижневої військової підготовки хлопці брали участь у визначних боях на Дуклі, визволяли м.Попрад. На жаль, не всі добровольці повернулися до своїх домівок.

Згодом у селі споруджено обеліск Слави воїнам-добровольцям, учасникам Великої вітчизняної війни 1941-1945рр. На темному тлі обеліска встановлені три символи: білий хрест, автомат і гілка. На трьох гранітних пам’ятних дошках викарбувано 37 прізвищ руськополівців, які загинули у німецько-радянській війні. Наприкінці ХХ століття тут була встановлена ще одна дошка з двома прізвищами воїнів-інтернаціоналістів, які загинули в Афганістані.

руське поле памятник2

Біля обеліска Слави завжди квіти та вінки як данина пам’яті та шани загиблим односельчанам під час жорстокої війни та військових конфліктів.

Тетяна Грицищук, фото автора

руське поле табла

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах