861
17:25 11.112016

В Мукачеві запалили свічки в пам'ять про героїв Першої світової війни

Історія 2399

В п’ятницю, 11 листопада в Мукачеві був проведений захід з вшанування воїнів, загиблих в роки Першої світової війни.

img_3730

Ці воїни віддали своє життя захищаючи Батьківщину. Організаторами поминального заходу виступили Товариство угорської культури Закарпаття та Закарпатська угорська організація скаутів.

Ця дата є дуже символічною, адже саме 11 листопада 1918 року об 11 годині 11 хвилин було підписано Комп’єнське перемир’я – про припинення воєнних дій між Антантою і Німецькою імперією, що ознаменувало завершення Першої світової війни.

Тому, об 11 год 11 хв на міському цвинтарі у місті Мукачево, біля пам’ятника героям полеглим в роки Першої світової війни були запалені свічки пам’яті. Під час цієї церемонії прозвучала сумна мелодія у виконанні Вероніки Марко.

До поминання такої пам’ятної дати вже долучилося 13 країн, а на Закарпатті церемонія з запалення свічок пам’яті пройде одразу в декількох містах та селах, серед них Берегово, Свалява, Чоп, Велика Паладь та Паладь-Комарівці.

До присутніх також звернувся Гийза Гулачі, заступник голови ТУКЗ-КМКС та депутат обласної ради. Він зазначив, що війна існувала споконвіків, не пройшло жодного дня на планеті Земля, щоб десь не велись військові дії. Частина з них була тому, щоб відібрати від інших їхню владу та багатство, а інша – щоб зберегти цю владу.

«Зараз вже можна історично подивитись на це, побачити хто був правий, а хто ні – але тим не менше війни виникали дуже часто. Людей, що загинули у роки Першої світової війни та віддали своє життя за рідну землю ми маємо завжди пам’ятати, адже вони герої», – підсумував пан Гулачі.

На останок, свою молитву біля пам’ятника героям прочитав пастор Даніель Гулачі.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах