811
19:40 3.112016

Переваги і недоліки Ужгорода вивчають понад 100 архітекторів

Історія 2239

369До Ужгорода приїхали понад 100 архітекторів і фахівців з історичної спадщини. Вони є учасниками IV Всеукраїнської академії інтегрованого розвитку міст. Основні їхні завдання — проаналізувати проблемні питання і з’ясувати, як зберегти історико-культурну спадщину Ужгорода. Сьогодні вони побували на площі Петефі, оглянули центральну частину: вулиці Корзо та Корятовича, та Липову алею. Особливе місце зупинки – територія поблизу зеленого ринку, де в передсвятковий період ні пройти ні проїхати.
Федір ШАНДОР
туризмознавець

Фахівці наголошують: у темі збереження культурної спадщини важливо те, що цей процес підтримують мешканці. Під час екскурсії учасники погодились: архітектурний вигляд міста має вписуватися в сучасне життя, бути практичним для застосування, а не бути просто свідченням історії. Загалом дводенний візит проводять у рамках німецько-української співпраці:
Юрґен Марк ЛЄМБКЕ
керівник проекту

Для Ужгорода є специфічним його розташування, ландшафт, річка серед міста, місто за горами в Україні. Це є ідентичність міста. І так, як і для інших міст України, тут важливо зберігати ту ідентичність і не намагатися впроваджувати якісь модні заходи, а дбати про те, щоб місто залишалося таким, яким воно є. З того, що я побачив в Ужгороді за ці півтора дні, це поєднання старих будівель стилю еклектики з будівлями 20-30-хх років. Таке не часто знайдеш в інших містах України, бо там переважають або старі історичні стилі, або забудови 60-х років. Те, що тут бачимо, робить атмосферу Ужгорода неповторною.
Фахівці з 27 міст хочуть розробити практичні напрацювання, які можна застосувати в майбутньому до певних територій в Ужгороді. Зокрема, до пішохідних зон.
Оксана ОЛІЙНИК
координатор проекту

Ми сподіваємося, що будуть напрацьовані конкретні результати, які би допомогли розвивати цю територію. Ходячи містом і ознайомлюючись із інформацією, вони мають записати вже свої думки. На одній карті роблять аналіз, які бачать переваги і недоліки цієї території, на інших — мають записати цільові групи, які треба залучити в процес планування розвитку міста. І третє — це цілі і напрямки розвитку території.
Учасники працюють у групах і вже завтра у «Совиному гнізді» має відбутися презентація результатів роботи та їх обговорення.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах