1148
13:02 2.042017

Закарпатка посмертно отримає звання Праведника народів світу

Історія 2514

Верховний суд Ізраїлю оприлюднив імена цьогорічних набувачів почесного звання Праведника народів світу. Його присуджують після тривалої і ретельної перевірки спецкомісією, йдеться в сюжеті ТСН.

pravednyk-narodiv-svitu

Від України відзнаку отримають нащадки трьох рятівників євреїв із Полтави, Маріуполя та Закарпаття. Одна з них, закарпатка Марія Кутнич, померла 21 рік тому. Під час Другої світової війни жінка тишком переховувала та підгодовувала, крім своїх трьох дітей, ще й єврейську родину.

Прізвища визнаних праведників викарбовують на стіні честі в єрусалимському Яд Вашемі. Від України там уже є понад 2,5 тисячі імен. Кілька плит стоїть порожніх – про запас. Ізраїльтяни вірять, що знайдуть іще чимало прикладів людяності серед жителів нашої землі. Звання праведників світу загалом мають понад 27 тисяч людей по всьому світу.

Через велику кількість встановлених імен тих, хто допомогав євреям, у Яд Вашемі відмовилися від висадження дерев, розпочатого ще 1962 року. Алея праведників світу починалася із посаджених дерев, як правило, самими праведниками. Але з часом на горі просто не лишилося місця для нових насаджень.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах